Nieuwsbrief 1, PGB Portaal

Nieuwsbrief 1, PGB Portaal

Wat zijn de voordelen van het PGB Portaal? Werkt het echt zo makkelijk? Lees de ervaringsverhalen van andere budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners.

“Ik ben superblij met het PGB Portaal. Voor mij is het ideaal”

Mariam Ali is moeder van Aaliyah. Haar 14-jarige dochter is geboren met een chromosoomafwijking. Samen met haar zus zorgen ze thuis voor haar. Hierin worden ze bijgestaan door twee zorgverleners.

“Voor mij is het PGB Portaal prima werkbaar”

Voor Annette van Doorn is werken in het PGB Portaal net zo nieuw als het pgb zelf. Vorig jaar heeft Annette voor haar broer Lex een pgb aangevraagd en zij regelt nu alles rondom het pgb voor hem.

"Het PGB Portaal maakt de pgb-administratie makkelijker!"

Aline Molenaar, directeur Per Saldo en Mark van Barschot, directeur BVKZ  in gesprek over de aanleiding, de voordelen en uitdagingen van het PGB Portaal.

“Geen zorgovereenkomsten meer die kwijtraken. Alles gaat veel sneller”

Toen de budgethouders overstapten naar het PGB Portaal – nu drie jaar geleden – is Jeroen Leenknecht meteen met het portaal gaan werken. Daarom is Jeroen enthousiast.

“We kijken uit naar het moment dat iedereen werkt met het PGB Portaal”

SamenTop uit Dongen realiseert dagbesteding en werkplekken voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Met elkaar werken we in één systeem. Dat is uniek!”

De digitale uitwisseling die mogelijk is met het PGB Portaal is een enorme vooruitgang. Dat is de ervaring van Margreth Binnekamp, teamleider PGB bij CZ zorgkantoor. In juni dit jaar sluiten de laatste 2 regio’s aan.

Colofon

Dit is een productie van het Programma PGB2.0, Ministerie van VWS in samenwerking met BVKZ, Per Saldo, SVB en ZN. 

Met dank aan Mariam Ali, Annette van Doorn, Jeroen Leenknecht, Judit Baijens, Inge van Dongen, Adriënne Leijtens, Aline Molenaar, Mark van Barschot, Margreth Binnekamp, Femke Kessels, Doret Bakker, Twan Moors.

Publicatiedatum: juni 2022