Zorgverleners

In het PGB Portaal kunt u samen met uw budgethouder online aan de slag met de pgb-administratie. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het factureren/declareren van zorg. Het werkt snel, gemakkelijk, overzichtelijk en veilig. En er is minder kans op fouten.

Voorbereiden op het PGB Portaal

Als zorgverlener gebruikt u het PGB Portaal om digitaal zorgovereenkomsten af te sluiten met uw budgethouder, gewerkte uren en geleverde zorg te factureren en uw gegevens te wijzigen.

Bent u een informele zorgverlener? Dan kunt u inloggen met DigiD. Als informele zorgverlener staat u onder uw burgerservicenummer (BSN) in het PGB Portaal. U geeft namelijk zorg aan iemand uit uw sociaal netwerk of u bent in dienst van de budgethouder.

Een formele zorgverlener krijgt toegang met een VECOZO-certificaat of eHerkenning.

Meer informatie hierover vindt u op de pagina Inloggen en profiel.

Werken in het portaal

Uitleg over de belangrijkste voordelen en de manieren van inloggen in het PGB Portaal vindt u in de infographic voor zorgverleners. In de afbeelding hieronder vindt u ook al een eerste indruk van deze infographic. Open het PDF-document om op alle linkjes te kunnen klikken en de infographic te laten voorlezen.

Of bekijk het menu hierboven, waar de verschillende onderwerpen stap voor stap worden uitgelegd. Zo kunt u snel aan de slag.

Heeft u verder nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen.

Infographic voor zorgverleners met uitleg over het PGB Portaal, de voordelen en de manieren van inloggen. Download het PDF-document in de tekst hierboven om de infographic ook te kunnen laten voorlezen.
Beeld: ©VWS

Liza's ervaring met het portaal

Werkt het PGB Portaal echt snel, gemakkelijk, overzichtelijk en veilig? Bekijk Liza Hagenaars ervaring met het portaal. Als financieel medewerker werkt ze bij Theaterwerkplaats Tiuri, een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mijn naam is Liza Hagenaars. Ik ben 27 jaar oud. In mijn vrije tijd speel ik rolstoelhockey.

Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Theaterwerkplaats Tiuri als financieel medewerker.

Theaterwerkplaats Tiuri is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

Als financieel medewerker houd ik me bezig met alle financiële zaken binnen het bedrijf.

Dus zowel op het vlak van bedrijfsvoering als een stukje projectadministratie, aanvragen van subsidies en fondsen, en ook een stukje zorggelden.

Dus het innen van pgb's, het maken van facturen en het opstellen van zorgovereenkomsten.

Wij werken sinds januari 2020 volledig met het portaal en daarin maken wij dus digitale zorgovereenkomsten met onze budgethouders, en plaatsen wij de facturen in het portaal zodat ouders deze kunnen accorderen.

De voordelen van het portaal zijn dat de processen vooral zeer snel gaan.

Dus ik zet een factuur in het portaal, de ouder kan deze gelijk inzien en accorderen, en dan staat binnen enkele dagen ook het geld op onze rekening, hetgeen zeer fijn is voor ons als kleine organisatie.

Daarbij werkt het zeer gebruiksvriendelijk, en ook krijg ik terug van ouders dat zij het zeer fijn vinden dat ik alle administratie werkzaamheden doe, zoals factuur erin zetten, en dat zij deze  alleen nog maar hoeven te accorderen.

Voordeel van het portaal is dat wij als zorgverlener ook meer inzicht hebben.

Dat betekent dat als ik een factuur in het portaal zet ik daar kan zien waar een factuur eventueel blijft hangen, of dat de ouder deze nog niet geaccordeerd heeft en ik hen aan moet spreken, of dat het ergens in het betaalproces misgaat en dat ik dus moet vragen of zij er achteraan gaan.

Een wens van ons die wij graag zouden willen zien in het portaal is dat de communicatie vanuit het portaal richting de zorgverlener maar ook richting de budgethouder wat beter wordt. Dus dat als ik een factuur erin zet de ouders hier een melding van krijgen, en dat ik daar dus niet achteraan moet, dat ik de factuur erin heb gezet.