Aanvragen AGB-code, VECOZO-certificaat of eHerkenning

Als formele zorgverlener kunt u inloggen op het PGB Portaal met een VECOZO-certificaat of eHerkenning. Het aanvragen van een VECOZO-certificaat is gratis. Het aanvragen van eHerkenning is niet gratis.

Let op: u kunt slechts één van de twee inlogmethodes kiezen. Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die u moet zetten voor het aanvragen van één van beide inlogmethodes.

Aanvragen VECOZO-certificaat

Wilt u inloggen met een VECOZO-certificaat? Om een VECOZO-certificaat te krijgen, heeft u een AGB-code nodig. Vraag op tijd een AGB-code én een VECOZO-certificaat aan via de stappen hieronder.

Belangrijk: geef na deze stappen uw AGB-code door aan de budgethouder en geef aan dat u wilt inloggen met uw VECOZO-certificaat.

  • De budgethouder gebruikt de AGB-code voor het opstellen van de digitale zorgovereenkomst.
  • Wanneer dit is gebeurd, wordt u gekoppeld aan het portaal. U kunt dan inloggen op het portaal met uw VECOZO-certificaat.

Inloggen met het VECOZO-certificaat doet u altijd met het apparaat en de internetbrowser waarop het certificaat is geïnstalleerd.

Verschillende situaties VECOZO-certificaat

In de tabel hieronder ziet u hoe u aan de slag kunt in uw situatie.

Huidige situatie

Stap

U wilt inloggen met het VECOZO-certificaat, maar u heeft nog géén AGB-code en nog geen VECOZO-certificaat. Voer Stap 1 en daarna Stap 2 uit.
U wilt inloggen met het VECOZO-certificaat en u heeft wél een AGB-code, maar geen VECOZO-certificaat. Voer Stap 2 uit.
U wilt inloggen met het VECOZO-certificaat en u heeft twee of meer AGB-codes. Bekijk Meerdere AGB-codes.

Aanvragen eHerkenning

U kunt eHerkenning aanvragen op de website van eHerkenning. Let op: het is verplicht om minimaal niveau 3 van eHerkenning aan te vragen om in het portaal te kunnen werken. Dit niveau heeft extra veiligheidsmaatregelen voor het controleren van uw identiteit en bevoegdheid.

Belangrijk: geef na de aanvraag uw KVK-nummer door aan de budgethouder en geef aan dat u wilt inloggen met eHerkenning.

  • De budgethouder selecteert uw naam en KVK-nummer in de digitale zorgovereenkomst.
  • Wanneer dit is gebeurd, wordt u gekoppeld aan het PGB Portaal. U kunt dan inloggen op het portaal met eHerkenning.

Welke stappen moet u zetten?

In dit stappenplan ziet u hoe u aan de slag kunt in uw situatie.

Huidige situatie

Stap

U wilt inloggen met eHerkenning, maar u heeft nog geen eHerkenning. Vraag eHerkenning aan op de website van eHerkenning. Kies minimaal voor eHerkenning niveau 3. Geef uw KVK-nummer door aan de budgethouder en geef aan dat u wilt inloggen met eHerkenning.
U heeft al eHerkenning (niveau 3) en wilt daarmee inloggen. Geef uw KVK-nummer door aan de budgethouder en geef aan dat u wilt inloggen met eHerkenning.

Let op

Heeft u al een AGB-code doorgegeven in het PGB Portaal? Dan moet u inloggen met een VECOZO-certificaat.