Inloggen en profiel

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het PGB Portaal als zorgverlener: met een DigiD, een VECOZO-certificaat of eHerkenning. Hoe u inlogt, hangt af van uw situatie of voorkeur. Informele zorgverleners loggen in met DigiD. Formele zorgverleners doen dat met een VECOZO-certificaat of eHerkenning.

Inloggen als informele zorgverlener

U kunt inloggen met uw persoonlijke DigiD als u een informele zorgverlener bent. Dat betekent dat u onder uw burgerservicenummer (BSN) in het PGB Portaal komt te staan. U geeft namelijk zorg aan iemand uit uw sociaal netwerk of u bent in dienst van de budgethouder.

Heeft u nog geen DigiD? Vraag die dan aan op de website van DigiD.

Inloggen als formele zorgverlener

Bent u een formele zorgverlener? Dat betekent dat u:

  • zorg verleent als onderneming en ook zo staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
  • een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) bent die als zorgverlener staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. U bent géén familie van de budgethouder.

Als formele zorgverlener krijgt u toegang tot het PGB Portaal met een VECOZO-certificaat of eHerkenning. Bespreek met uw budgethouder op welke manier u wilt inloggen. Voor het aanvragen van een VECOZO-certificaat of eHerkenning is registratie bij de Kamer van Koophandel verplicht.

Sinds 1 januari 2022 moeten formele zorgaanbieders voldoen aan de meldplicht binnen de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza).

Inloggen met VECOZO-certificaat of eHerkenning

  • Om een VECOZO-certificaat aan te vragen, heeft u een AGB-code nodig. Een AGB-code is een landelijke code waarmee een zorgverlener staat geregistreerd en waaraan hij kan worden herkend. Informatie over het AGB-register vindt u op de de website van Vektis. Het aanvragen en gebruiken van een AGB-code en VECOZO-certificaat is gratis.
  • Het inlogmiddel eHerkenning wordt door veel (overheids)dienstverleners gebruikt. Het aanvragen van eHerkenning is niet gratis. Meer informatie leest u op de website van eHerkenning.

Kies één van de twee inlogmethodes. Het is niet mogelijk om met beide tegelijk in te loggen. Ook niet als u meer budgethouders heeft.

Op de pagina Aanvragen AGB-code, VECOZO-certificaat of eHerkenning vindt u de stappen voor het aanvragen van één van de twee inlogmethodes.

Uw profiel invullen & aanpassen

Logt u voor de eerste keer in? Ga dan naar uw profiel en vul uw gegevens in. Deze gegevens zijn nodig voor het opstellen van een zorgovereenkomst, de facturatie van de geleverde zorg en het uitbetalen van declaraties. Pas het ook hier aan als er iets wijzigt in uw gegevens.

Vul ook uw e-mailadres in en geef aan dat u berichten via de mail wilt ontvangen. Zo kunt u berichten, loonstroken en andere documenten snel digitaal ontvangen en verwerken.