Inloggen en profiel

Als zorgverlener kunt u inloggen wanneer u bericht heeft gekregen dat de budgethouder wordt overgezet naar het nieuwe PGB Portaal. In deze brief staat ook vanaf welke datum u kunt inloggen.

Inloggen met VECOZO-certificaat

Als zorginstelling of als zelfstandige zonder personeel (zzp'er)  logt u in op het PGB Portaal met een VECOZO-certificaat. Dit certificaat vraagt u aan met een AGB-code, waarvoor u zich inschrijft of staat ingeschreven in het AGB-register. Dit is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel.

Let op: 

Sinds 1 januari moeten zorgaanbieders voldoen aan de meldplicht binnen de Wtza.

AGB-code

Een AGB-code is een landelijke code waarmee de zorgverlener kan worden herkend. Informatie over het AGB-register vindt u als zorgaanbieder op de site van Vektis.

Aanvragen AGB-code en VECOZO-certificaat

Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze op tijd aan en volg ons stappenplan.

Inloggen met DigiD

Bent u géén zorginstelling of zzp’er met een AGB-code? Dan logt u in met uw eigen DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen.

Profiel

Logt u voor de eerste keer in? Ga dan naar uw profiel en vul uw gegevens aan. Deze gegevens zijn nodig voor het opstellen van een zorgovereenkomst en het uitbetalen van declaraties. Wijzigt er iets in uw gegevens, dan moet u dit hier aanpassen.  Bent u naast zorgverlener ook vertegenwoordiger? In dat geval past u ook als vertegenwoordiger uw profielgegevens aan.