Meerdere AGB-codes

Heeft u twee of meer AGB-codes? Bijvoorbeeld omdat uw onderneming meerdere vestigingen of locaties heeft? Dan voert u gescheiden administraties of één administratie.

Gescheiden administratie per vestiging of locatie

Heeft u per vestiging of locatie een AGB-code en wilt u de administratie gescheiden houden? Vraag dan per AGB-code een VECOZO-certificaat aan. Zo kunt u per VECOZO-certificaat inloggen op het PGB Portaal en blijft de administratie per vestiging of locatie gescheiden. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u het apparaat en de internetbrowser waarop het VECOZO-certificaat is geïnstalleerd.

Voorbeeld
  • AGB-code 41410001 voor vestiging Schiedam met 8 budgethouders
  • AGB-code 41410002 voor vestiging Delft met 4 budgethouders

De zorgaanbieder heeft per AGB-code een VECOZO-certificaat aangevraagd. Daardoor kan vestiging Schiedam geen gegevens inzien van vestiging Delft en andersom.

Administratie over vestigingen of locaties heen

  • Heeft u één AGB-code doorgegeven? Bij de overgang is deze handmatig aan al uw zorgovereenkomsten gekoppeld. U hoeft alleen voor deze AGB-code een VECOZO-certificaat aan te vragen. De administratie van alle vestigingen of locaties heeft u bij elkaar door in te loggen met dit VECOZO-certificaat.
  • Heeft u niet gekozen voor één AGB-code? Het is nu niet meer mogelijk om al uw zorgovereenkomsten over te laten zetten naar één AGB-code.

Let op

Geef altijd de juiste AGB-code door aan de budgethouder! Heeft de budgethouder een andere AGB-code ingevoerd in een nieuwe zorgovereenkomst, dan ziet u deze zorgovereenkomst niet terug als u inlogt.

Nieuwe zorgverlener in het portaal

Bent u als zorgverlener nieuw in het portaal? Als u uw administratie in het portaal bij elkaar wilt hebben kiest u zelf één AGB-code waarmee u in het portaal gaat werken. Vraag voor deze AGB-code een VECOZO-certificaat aan. Deze AGB-code geeft u ook door aan de budgethouder waarmee u een zorgovereenkomst opstelt.

Voorbeeld

Zorgaanbieder 'Maximia zorg' heeft twee AGB-codes:

  • AGB-code 41410001 voor vestiging Schiedam
  • AGB-code 41410002 voor vestiging Delft

Stel u wilt alle nieuwe zorgovereenkomsten onder het account van vestiging Schiedam zien. Geef in dat geval alle budgethouders de AGB-code van vestiging Schiedam door.