Over het PGB Portaal

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Via het PGB Portaal kunnen veel zaken rond de pgb worden geregeld. Dit portaal is zowel bedoeld voor budgethouders en vertegenwoordigers als voor zorgverleners.

Voordelen van het PGB Portaal

 • Eigen regie budgethouder

  In het PGB Portaal kunnen budgethouders of vertegenwoordigers veel pgb-zaken zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot en met het declareren van de geleverde zorg.

 • Alle betrokken partijen in hetzelfde portaal

  Budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen die gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.

 • Fouten worden voorkomen

  De zorgovereenkomsten en declaraties die u invoert worden voor een groot deel automatisch gecontroleerd door het portaal. U krijgt een melding als er iets niet klopt, zodat u het direct kunt aanpassen.

 • Volledig digitaal

  Printen, ondertekenen en vervolgens weer scannen van de zorgovereenkomst is niet meer nodig. In het PGB Portaal kunt u een zorgovereenkomst digitaal opstellen en ondertekenen.

 • Declaraties meteen goedgekeurd voor uitbetaling

  Het PGB Portaal controleert direct of een declaratie klopt met de afspraken in de zorgovereenkomst.

 • Minder gegevens invullen

  De gegevens van de budgethouder en de zorgverlener worden opgeslagen in het profiel. Dat scheelt tijd.

Wilt u makkelijk en snel uw persoonsgebonden budget regelen?

In het PGB Portaal kan dat direct.

U vult uw formulieren op het portaal in.

En deelt ze daarna met uw zorgverlener.

Veel gegevens zijn al voor u ingevuld. U vult aan en controleert.

Dat verkleint de kans op fouten.

En u heeft alle gegevens bij elkaar.

Dat geeft overzicht.

Uw PGB zaken: regel ze online!

AGB-code

Om aan de slag te gaan met het PGB Portaal heeft de zorgverlener een AGB-code nodig. Dat is een landelijke code waarmee de zorgverlener kan worden herkend. Ook als de zorgverlener niet werkt met het PGB Portaal is de AGB-code nodig. Heeft de zorgverlener nog geen AGB-code? Dan kan hij of zij deze aanvragen via AGBcode.nl.

Geschikt voor pc, laptop en mobiel

Het PGB Portaal is geschikt voor alle soorten apparaten. U kunt het portaal met uw computer of laptop (Windows en Apple), tablet en smartphone gebruiken. Op de volgende browsers werkt het PGB Portaal goed: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Apple Safari. Daarnaast is het portaal ook geschikt gemaakt voor screenreaders en andere hulpmiddelen.

Houd de software op uw apparaten up-to-date. U werkt hierdoor sneller en veiliger en u heeft altijd toegang tot de nieuwste functies.

Microsoft is in 2021 gestopt met de ondersteuning van browser Internet Explorer 11 (IE11). Gebruikt u deze browser nog? We raden u aan over te stappen op één van de bovengenoemde browsers.

Veelgestelde vragen

Heeft u verder nog vragen? Kijk dan bij: