Budgethouders en vertegenwoordigers

Het PGB Portaal is de plek om uw volledige pgb-administratie te beheren. Ook uw zorgverlener, zorgkantoor of gemeente en de SVB werken in het portaal. Het werkt snel, makkelijk, overzichtelijk en veilig.

Mogelijkheden in het PGB Portaal

In het PGB Portaal kunt u veel meer dan alleen uw budget inzien. U kunt hier namelijk uw hele pgb-administratie bijhouden. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Zorgovereenkomsten opstellen en wijzigen
  • Declaraties indienen
  • Ziekmeldingen doorgeven
  • Gegevens in uw profiel wijzigen
  • Brieven digitaal lezen

Eerste keer inloggen

In het PGB Portaal staat uw budget voor u klaar. Staan er al zorgovereenkomsten in het portaal? Controleer dan of alle gegevens goed zijn overgenomen.

Bij de eerste keer inloggen wordt u gevraagd akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Ga daarna naar uw profiel, controleer dit en vul uw gegevens aan. Klopt er iets niet? Dan kunt u dit aanpassen.

Let op: vul ook uw emailadres in zodat u een bericht ontvangt als er iets voor u klaarstaat.

Werken in het portaal

Werken in het PGB Portaal hebben we voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt. Als u inlogt kunt u meteen aan de slag, zonder al te veel uitleg. Vind u het prettiger om eerst uitleg te krijgen? Bekijk dan de introductievideo onder aan deze pagina en de video's over de belangrijkste taken in het PGB Portaal. Of klik in het menu hierboven op een onderwerp voor uitgebreide uitleg. De belangrijkste onderwerpen worden stap voor stap uitgelegd.

Heeft u verder nog vragen?

Vindt het antwoord snel via de pagina Vraag en antwoord. Staan uw vraag en antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met uw zorgkantoor of gemeente. Zij helpen u graag verder.

Wilt u makkelijk en snel uw persoonsgebonden budget regelen?

In het PGB Portaal kan dat direct.

U vult uw formulieren op het portaal in.

En deelt ze daarna met uw zorgverlener.

Veel gegevens zijn al voor u ingevuld. U vult aan en controleert.

Dat verkleint de kans op fouten.

En u heeft alle gegevens bij elkaar.

Dat geeft overzicht.

Uw PGB zaken: regel ze online!