Budgethouders en vertegenwoordigers

Het PGB Portaal is uw eigen digitale plek. Eén plek om uw volledige pgb-administratie te beheren. Ook uw zorgverlener, zorgkantoor of gemeente en de SVB werken in het portaal. Iedereen een eigen digitale omgeving. Het werkt snel, makkelijk, overzichtelijk en veilig. En fouten maken, daar is minder kans op.

Mogelijkheden in het PGB Portaal

In het PGB Portaal kunt u veel meer dan alleen declareren en het inzien van uw budget. U stelt digitaal uw zorgovereenkomsten op, voert wijzigingen digitaal door, verstuurt ze digitaal naar uw zorgverlener en zorgkantoor of gemeente voor akkoord. Is uw zorgverlener ziek, ook dat geeft u aan in het portaal.

Voordat u begint

In het PGB Portaal staan uw budget en lopende zorgovereenkomsten al voor u klaar. Bij de eerste keer inloggen wordt u gevraagd akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Ga daarna naar uw profiel, controleer en vul eenmalig uw gegevens aan. Bekijk ook de zorgovereenkomsten. Klopt er iets niet, dan kunt u dat aanpassen.

Werken in het portaal

Het portaal wijst zich vanzelf. Log in en u kunt meteen aan de slag. Vind u het prettig eerst uitleg te krijgen? Bekijk dan de video over de belangrijkste taken in het PGB Portaal. Of klik in het menu hierboven op een onderwerp voor uitgebreide uitleg. De belangrijkste onderwerpen worden stap voor stap uitgelegd.

Heeft u verder nog vragen? Vind uw antwoord bij Vraag en antwoord.

Wilt u makkelijk en snel uw persoonsgebonden budget regelen?

In het PGB Portaal kan dat direct.

U vult uw formulieren op het portaal in.

En deelt ze daarna met uw zorgverlener.

Veel gegevens zijn al voor u ingevuld. U vult aan en controleert.

Dat verkleint de kans op fouten.

En u heeft alle gegevens bij elkaar.

Dat geeft overzicht.

Uw PGB zaken: regel ze online!