Inloggen en profiel

Hieronder leest u wanneer en hoe u als budgethouder of als vertegenwoordiger kunt inloggen op het PGB Portaal.

PGB Portaal - Inloggen en budget bekijken

Wilt u uw pgb-zaken online regelen?

Log dan in op het PGB Portaal met uw DigiD.

Heeft u nog geen DigiD? Vraag het aan op www.digid.nl/aanvragen.

Log altijd in met uw eigen DigiD, ook als u iemand vertegenwoordigt.

Als u voor het eerst inlogt ziet u uw persoonlijke profiel. Sommige gegevens zijn al ingevuld. Controleer die goed. .

Vul de rest aan. U kunt dit later nog wijzigen.

Wilt u een overzicht van uw toekenningsberichten?

Hier ziet u voor welke periode u een PGB heeft.

U kunt ook het overzicht van uw budget bekijken.

Het totale budget.

U kunt zien wat er al is uitbetaald aan zorgverleners.

En welke betalingen zijn ingepland.

U kunt ook zorgovereenkomsten opstellen.

En zorgkosten declareren.

Bekijk daarvoor de andere korte films.

Voor meer informatie, ga naar www.mijnpgb.nl.

Inloggen als budgethouder

U kunt inloggen op het PGB Portaal vanaf het moment dat uw zorgkantoor of gemeente uw toekenningsbeschikking heeft ingevoerd op het PGB Portaal. U heeft hierover een brief ontvangen. Klik bovenaan de homepage van deze website op de link Inloggen PGB Portaal. U komt dan uit op de inlogpagina van het PGB Portaal. Gebruik nu de knop 'Inloggen als budgethouder'.

Om te kunnen inloggen op het PGB Portaal heeft u een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen.

U hebt een vertegenwoordiger

Als u een vertegenwoordiger heeft, staat dit vermeld in de toekenningsbeschikking van de gemeente of het zorgkantoor. De vertegenwoordiger kan alle zaken rond uw pgb regelen en inloggen in het PGB Portaal. Uw vertegenwoordiger gebruikt om in te loggen een eigen DigiD.

Wanneer u als budgethouder inlogt in het portaal terwijl u een vertegenwoordiger heeft, krijgt u de melding dat uw vertegenwoordiger uw pgb-zaken regelt.

Let op! Geef als budgethouder nooit uw eigen DigiD aan uw vertegenwoordiger. Uw vertegenwoordiger logt in met zijn of haar DigiD.

Inloggen als vertegenwoordiger

U bent vertegenwoordiger van de budgethouder en u bent gemachtigd om voor de budgethouder alle zaken rond het pgb te regelen. Uw gegevens zijn hiervoor opgenomen in de toekenningsbeschikking van het zorgkantoor of de gemeente. Het zorgkantoor of de gemeente zet de toekenningsbeschikking klaar in het PGB Portaal. Wanneer deze klaar staat kunt u het PGB Portaal gebruiken.

Inloggen met DigiD

Als vertegenwoordiger logt u in met uw eigen DigiD. Op de inlogpagina van het PGB Portaal gebruikt u hiervoor de knop 'Inloggen als vertegenwoordiger'.

Inloggen met eHerkenning

Bent u vertegenwoordiger namens een organisatie, dan logt u in met eHerkenning. Bijvoorbeeld als u werkt voor een bewindvoeringskantoor. Hiervoor gebruikt u op de inlogpagina van het PGB Portaal bij eHerkenning de knop 'Inloggen als vertegenwoordiger'.

Vertegenwoordiger van meerdere budgethouders

Vertegenwoordigt u meerdere budgethouders dan ziet u in de bovenste balk de rol die u vervult: ‘U bekijkt de site als’. Klik hierop om te wisselen tussen de budgethouders. Als vertegenwoordiger kunt u hier ook uw eigen profiel en die van de budgethouders bekijken en wijzigen.

Profiel

Logt u voor de eerste keer in als budgethouder of vertegenwoordiger op het PGB Portaal? Ga dan naar uw profiel en vul uw gegevens in of verder aan. Deze gegevens zijn nodig bij het opstellen van een zorgovereenkomst.

Bent u de vertegenwoordiger van een budgethouder, dan vult u de gegevens van uzelf én de budgethouder in.