Ik heb een buitenlandse zorgverlener. Kan deze ook gebruik maken van het portaal?

Dat hangt van de situatie af. Gaat het om een professionele zorgverlener? Dan heeft de buitenlandse zorgverlener een KVK-nummer en een AGB-code nodig om het PGB Portaal te kunnen gebruiken. Is de buitenlandse zorgverlener een privépersoon, dan heeft de buitenlandse zorgverlener voor het gebruik van het PGB Portaal een niet-ingezetene BSN nodig.

Niet in het bezit van de benodigde gegevens?
Is de zorgverlener (professional of privépersoon) niet in het bezit van de benodigde gegevens? Dan blijven budgethouder en zorgverlener gebruikmaken van Mijn PGB van de SVB en worden hierdoor uitbetaald.

Niet-ingezetene BSN of KVK-nummer kan niet worden aangevraagd
Soms kan de buitenlandse zorgverlener niet de benodigde gegevens voor het werken met het PGB Portaal aanvragen (niet-ingezetene BSN of KVK-nummer). Dat is in deze situaties het geval:

De buitenlandse zorgverlener is een privépersoon en woont in het buitenland
Uw zorgverlener is bijvoorbeeld uw tante in Frankrijk waar u de vakantie doorbrengt. In dit geval kan er geen niet-ingezetene BSN worden aangevraagd. Er kan niet met het portaal worden gewerkt. U en uw zorgverlener maken gebruik van Mijn PGB van de SVB en worden hierdoor uitbetaald.

De buitenlandse professionele zorgverlener woont en werkt in het buitenland
Uw professionele zorgverlener werkt alleen in het buitenland en nooit in Nederland. Uw professionele zorgverlener kan daarom geen KVK-nummer aanvragen. Er kan niet met het portaal worden gewerkt. U en uw zorgverlener maken gebruik van Mijn PGB van de SVB en worden hierdoor uitbetaald.