Uitlegvideo PGB Portaal, inloggen

In deze overzichtelijke video vertelt Eva meer over het inloggen op het PGB Portaal. Zodat u er zelf makkelijk mee aan de slag kunt.

Hallo. Ik ben Eva. In vier overzichtelijke video’s leg ik uit hoe het PGB Portaal werkt en wat de mogelijkheden zijn. Handig, want hierna kunt eenvoudig zelf aan de slag.

In deze video vertel ik meer over het inloggen op het PGB Portaal. Voor inloggen gaat u naar de website www.mijnpgb.nl.

Klik op Inloggen PGB Portaal. Nu komt u terecht op de inlogpagina. Deze inlogpagina is bedoeld voor budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners.

Afhankelijk van wie u bent, maakt u een keuze:

  • Budgethouders, vertegenwoordigers of informele zorgverlener loggen in met DigiD.
  • Een zorginstelling of zelfstandige zorgverlener kiest VECOZO.
  • En vertegenwoordigers namens een organisatie kunnen inloggen met eHerkenning.

Wilt u meer informatie over inloggen met DigiD dan kunt u klikken op de button “Hulp nodig?”

Ik log voor deze video als vertegenwoordiger in met DigiD. Omdat ik de DigiD-app heb, klik ik op inloggen met DigiD-app. En volg de stappen in de app.

Ik ben nu ingelogd en kom op het PGB Portaal terecht. Bovenaan de pagina staat het menu, hiermee kunt u vanaf iedere pagina naar de verschillende opties navigeren.

Rechtsboven staat Profiel en het Relatienummer. Dit nummer is nieuw en vervangt uw klantnummer bij de SVB.

In het profiel staan uw persoonlijke gegevens. Uw naam, adres en woonplaats worden automatisch opgevraagd bij uw gemeente en kunt u daarom niet wijzigen. In het profiel kunt u instellen hoe u uw berichten wilt ontvangen. Per e-mail of per post. Afhankelijk van uw voorkeur, vult u deze gegevens in. Ik kies voor e-mail, wel zo makkelijk. Druk daarna op opslaan.

Gegevens in het Profiel worden gebruikt voor verschillende taken in het portaal. Wijzigt er iets in uw situatie, pas het hier aan dan wordt het op andere plekken automatisch vervangen.

Klik op home om terug te keren naar de startpagina. Deze pagina toont overzichtelijk de verschillende mogelijkheden. U ziet zes vakjes, tegels genoemd. Ik loop ze even kort door.

Tegel Declaratie

Hier kunt u declaraties voor de geleverde zorg indienen. Ook ziet u een overzicht van de ingediende declaraties en/of uitbetalingen van maandlonen.

Tegel Zorgovereenkomst

Hier ziet u alle zorgovereenkomsten die u met uw zorgverleners heeft afgesloten. Die kunt u hier wijzigen en beëindigen. Ook kunt u een nieuwe zorgovereenkomst opstellen. En de status van de door u ingediende zorgovereenkomsten zien.

Tegel Budget

Hier vindt u informatie over uw budget. U ziet de hoogte van uw totaalbudget, de uitbetalingen die zijn gedaan en de ingeplande uitbetalingen.

Tegel Ziek- en zwangerschapsmelding

Is uw zorgverlener ziek? Dat kunt u hier aangeven. U kunt vervolgens vervangende zorg regelen.

Op de startpagina staan ook uw nieuwste berichten. Deze krijgt u bijvoorbeeld als uw zorgovereenkomst of uw declaratie is goedgekeurd. Heeft u een e-mailadres ingevuld in uw profiel, dan krijgt u een mail wanneer er een nieuw bericht voor u in het portaal staat.

Nu weet u alles over het inlogen en de startpagina. Bent u klaar in het PGB Portaal dan kunt u nu veilig uitloggen. Klik op de knop Uitloggen.