Nieuwe verplichte versies zorgovereenkomsten en wijzigingsformulieren vanaf 1 januari 2024

De papieren zorgovereenkomsten en wijzigingsformulieren zijn vernieuwd. U vindt deze vanaf nu op de Formulieren-pagina op onze website. Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om versie 2024 van de documenten te gebruiken. De oude versies zijn dan niet meer toegestaan. 
 

Wat is er veranderd? 

  • Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet zijn de zorgfuncties gewijzigd.  
  • Op de zorgovereenkomsten wordt beter uitgelegd wanneer de budgethouder en zorgverlener kunnen opzeggen. Dit geldt voor de overeenkomst van opdracht, de overeenkomst met partner of familielid en de overeenkomst met een zorginstelling. 
  • De reiskostenvergoeding wordt per 1 januari 2024 verhoogd. Vanaf 1 januari mag u maximaal € 0,23 per kilometer aan onbelaste reiskostenvergoeding betalen. Dit hebben we aangepast in de zorgovereenkomsten.
    Let op: wilt u uw zorgverlener een hogere reiskostenvergoeding geven? Geef dit dan door via het PGB Portaal. De reiskostenvergoeding wordt niet automatisch verhoogd. Lukt het niet digitaal? Gebruik dan een wijzigingsformulier.  


Tip: stel zorgovereenkomsten op in het PGB Portaal en wijzig ze hier ook. Uw overeenkomsten en wijzigingen worden dan sneller goedgekeurd en u gebruikt altijd de juiste versie.