PGB Portaal krijgt rapportcijfer 8

Bijna 30.000 budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners hebben in april meegedaan met het onderzoek naar de tevredenheid over het portaal. Dit is een kwart van het totaal aantal gebruikers. Het gemiddelde rapportcijfer is een 8.

Ervaringen

We zijn blij dat er zoveel mensen hebben meegedaan aan het onderzoek. Dit geeft ons de mogelijkheid het PGB Portaal nog verder te verbeteren. We hebben gevraagd welk rapportcijfer gebruikers geven aan het portaal, wat goed gaat en wat beter kan.

"Alles gaat goed", "het systeem is overzichtelijk en duidelijk", "het werkt snel" waren de meest gegeven antwoorden.

We zijn erg tevreden met deze uitkomst, maar er zijn ook ideeën voor verbetering gedeeld.

Sommigen zien het declareren van de zorg- en reiskosten als veel of dubbel werk. Ook het wijzigen van zorgovereenkomsten vinden mensen lastig. Een kleine groep heeft problemen met inloggen of vindt dit ingewikkeld. Soms is het systeem traag en mislukken bepaalde taken.

Voor een aantal onderwerpen werken we al aan verbetering of een oplossing.

Verouderde browser

Soms lijkt het PGB Portaal traag en mislukken bepaalde taken. Dit laatste kan komen door een te oude versie van de browser. We hebben gezien dat 40% van de deelnemers aan het onderzoek een oudere browser-versie gebruikt. Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw browser heeft geïnstalleerd. Hoe u dat doet, leest u hier.