Nieuwe zorgkantoren en gemeenten sluiten aan op 14 juni

Voor budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners van CZ zorgkantoor Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg, Zorgkantoor Zorg & Zekerheid Zuid-Holland Noord, Amstelland en de Meerlanden en VGZ Zorgkantoor Waardenland en Noord-Holland-Noord is het PGB Portaal vanaf dinsdag 14 juni beschikbaar.

Ook budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners van de gemeenten Drimmelen, Gorinchem, Nederweert, Opmeer en Veere kunnen vanaf dinsdag 14 juni het PGB Portaal gebruiken.

Voor Drimmelen, Gorinchem, Nederweert en Veere gaat het om budgethouders met een pgb vanuit de Wmo. Voor Opmeer krijgen budgethouders toegang met een pgb vanuit de Wmo en de Jeugdwet.

Declareer uiterlijk 24 mei

De gegevens van de budgethouders worden tussen 30 mei en 13 juni overgezet van het systeem van de SVB naar het nieuwe PGB Portaal. In deze periode kunnen geen declaraties, wijzigingen of zorgovereenkomsten worden behandeld door de SVB en de zorgkantoren. Voor zorgverleners waarvoor de budgethouder declaraties indient, geldt:

  • Declaraties die de SVB uiterlijk 24 mei 2022 ontvangt, behandelen zij voor de overgangsperiode.
  • Declaraties die de SVB na 24 mei 2022, behandelen zij na 13 juni 2022.

De SVB zorgt ervoor dat maandelijkse betalingen doorgaan.

Inloggen op het PGB Portaal

Budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners (geen zorginstelling of zzp’er) loggen in met DigiD. Zorgverleners (wel zorginstelling en zzp’er) gebruiken Vecozo. Vertegenwoordigers die namens een organisatie inloggen doen dat met eHerkenning.