Vecozo: Inloggen met authenticatie-app

Vanaf 1 januari 2022 is inloggen bij VECOZO alleen nog maar mogelijk met een authenticatie-app. VECOZO zet aangesloten partijen in fases over. Behoort u tot deze groep, dan ontvangt uw hierover nader bericht van VECOZO.

Wat houdt inloggen met een authenticatie-app in?

Met de authenticatie-app voegt VECOZO een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces. Concreet betekent het dat u voor het inloggen in de VECOZO-omgeving met uw persoonlijke certificaat, naast uw gebruikersnummer en wachtwoord, ook een code nodig heeft. Deze code wordt gegenereerd door een authenticatie-app die geïnstalleerd is op uw mobiele telefoon. Lees meer over de authenticatie-app.

Informatiebeveiliging

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. U heeft via de VECOZO-diensten toegang tot persoonsgegevens. Het inloggen met een authenticatie-app is een van de twee initiatieven waarmee VECOZO haar informatiebeveiliging nog verder wil verbeteren. Het andere initiatief is het controleren van de IP-adressen waarmee een systeemgebruiker bij VECOZO aanklopt. 

Vecozo authenticatie-app
Beeld: ©VECOZO / VECOZO website