Stap 2: Aanvragen VECOZO-certificaat

De aanvraag van een VECOZO-certificaat verloopt in een aantal stappen.

1. Aanvragen

  • Heeft u een AGB-code aangevraagd, dan stuurt Vektis uw AGB-gegevens door naar VECOZO. Houd rekening met maximaal 48 uur verwerkingstijd van uw gegevens bij VECOZO. Is uw AGB-code verwerkt, dan kunt u zich bij VECOZO aanmelden als klant en vervolgens uw VECOZO-certificaat aanvragen.
  • Als u al bij VECOZO aangesloten bent voor de Zvw/Wlz, Wmo of Jeugdwet grondslag en voor een beoogde gebruiker een nieuw certificaat wilt aanvragen, dan doet u dit als contactpersoon van uw praktijk of instelling via de dienst Gebruikersbeheer.
    Lees meer over 'Hoe vraag ik een persoonlijk certificaat aan?' (www.vecozo.nl)
  • Als u al bij VECOZO aangesloten bent, maar alleen een PGB-erkenning heeft en bijvoorbeeld geen Zvw/Wlz, Wmo of Jeugdwet kwalificatie, dan is de dienst Gebruikersbeheer niet beschikbaar.
    Gebruik in dat geval het wijzigingsformulier

2. Ontvangen

Na het invoeren van de gegevens via Gebruikersbeheer of het indienen van het wijzigingsformulier, duurt de verwerking ongeveer 5 werkdagen. Hierna ontvangt de contactpersoon per e-mail een gebruikersnummer en in de persoonlijke Berichtenbox de bijbehorende pincode. Organisaties met alleen een PGB-erkenning ontvangen de pincode per post.

3. Installeren

Volg de instructies van VECOZO voor de installatie van uw VECOZO-certificaat. Na installatie van het certificaat kunt u inloggen op het PGB Portaal. Hiervoor gebruikt u het apparaat en de internetbrowser waarop het VECOZO-certificaat is geïnstalleerd.