Meerdere AGB-codes

Heeft u twee of meer AGB-codes? Bijvoorbeeld omdat uw onderneming meerdere vestigingen of locaties heeft? Dan heeft u twee mogelijkheden. Gescheiden administraties of één administratie voeren.

Gescheiden administratie per vestiging of locatie

Heeft u per vestiging of locatie een AGB-code en wilt u de administratie gescheiden houden?  Vraag dan per AGB-code een VECOZO-certificaat aan. U kunt dan per VECOZO-certificaat inloggen in het PGB Portaal. Zo blijft de administratie per vestiging of locatie gescheiden.

Voorbeeld
  • AGB-code 41410001 voor vestiging Schiedam met 8 budgethouders
  • AGB-code 41410002 voor vestiging Delft met 4 budgethouders

De zorgaanbieder heeft per AGB-code een VECOZO-certificaat aangevraagd. Daardoor kan vestiging Schiedam geen gegevens inzien van vestiging Delft en andersom.

Administratie over vestigingen of locaties heen

  • Heeft u één AGB-code doorgegeven? Bij de overgang is deze handmatig aan al uw zorgovereenkomsten gekoppeld. U hoeft alleen voor deze AGB-code een VECOZO-certificaat aan te vragen. Door in te loggen met dit VECOZO-certificaat heeft u de administratie van alle vestigingen of locaties bij elkaar.
  • Heeft u niet gekozen voor één AGB-code? Dan is het nu niet meer mogelijk om al uw zorgovereenkomsten over te laten zetten naar één AGB-code.

Let op: geef altijd de juiste AGB-code door aan de budgethouder! Heeft de budgethouder een andere AGB-code ingevoerd in een nieuwe zorgovereenkomst, dan ziet u deze zorgovereenkomst niet terug als u inlogt.

Nieuwe zorgverlener in het portaal

Bent u als zorgverlener nieuw in het portaal? En wilt u uw administratie bij elkaar hebben? Kies dan zelf één AGB-code waarmee u wilt werken in het portaal. Vraag daarvoor een VECOZO-certificaat aan. Geef deze AGB-code door aan de budgethouder die met u een zorgovereenkomst opstelt.

Voorbeeld

Zorgaanbieder 'Maximia zorg' heeft twee AGB-codes:

  • AGB-code 41410001 voor vestiging Schiedam
  • AGB-code 41410002 voor vestiging Delft

Stel u wilt alle nieuwe zorgovereenkomsten onder het account van vestiging Schiedam zien. Geef dan aan alle budgethouders de AGB-code van vestiging Schiedam door.