Nieuw vanaf 6 juli 2021

Het PGB Portaal is constant in ontwikkeling. Ontwikkelingen die het portaal voor u prettiger, sneller, stabieler en toegankelijker maken. De nieuwste aanpassingen zijn op 6 juli doorgevoerd.

Ook dit keer zijn vooral technische problemen opgelost, waardoor de werking van het portaal is verbeterd. Achter de schermen wordt ook veel werk verzet om het onderhoud van het portaal makkelijker te maken. Een aantal voorbeelden van aanpassingen en nieuwe functies voor u ziet u hieronder.

Zorgovereenkomst aanmaken is makkelijker en sneller

Het aanmaken van een nieuwe zorgovereenkomst is makkelijker en sneller geworden. U kopieert hiervoor simpelweg een bestaande zorgovereenkomst. Deze kopie is hierdoor al helemaal ingevuld. Waar nodig past u deze versie aan.

Beëindiging zorgovereenkomst

Een keuzelijst is toegevoegd. Deze gebruikt u om aan te geven waarom een zorgovereenkomst wordt beëindigd.

Beeindiging zorgovereenkomst printscreen

Terugstorten vrijwillige bijdrage PGB-budget

Heeft u zelf bijgedragen aan uw PGB-budget? Vanaf nu kunt u uw vrijwillige bijstortingen inzien en terugvragen. Het geld wordt in omgekeerde volgorde gestort op de rekening waarvan het is ontvangen. Het laatste ontvangen en beschikbare bedrag wordt dus als eerste terugbetaald.

WW-tarief

Bij het opstellen van een arbeidsmarktovereenkomst worden u en de zorgverlener nu geïnformeerd over de hoogte van het WW-tarief. Afhankelijk van de looptijd is het hoge of lage tarief van toepassing. Dit tarief hangt samen met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).