Hoe kan ik een factuur declareren?

U kunt in het portaal makkelijk uw factuur declareren. Dit kan via 'Declaratie indienen' en via 'Factuur uploaden'. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen deze twee opties.

Hoe kan ik een factuur declareren?
Declaratie indienen Factuur uploaden
Factuurgegevens U uploadt uw factuur en voert zelf in hoeveel zorg er is geleverd en op welke dagen. U hoeft alleen uw factuur te uploaden.
Controles Het portaal voert direct controles uit. U krijgt direct een melding als er iets niet klopt. Zodra u de factuur heeft ingediend, krijgt de SVB de opdracht om uw factuur te verwerken. Het kan zijn dat de SVB de factuur afkeurt als er iets niet klopt.
Stand van uw budget U ziet direct hoeveel budget u overhoudt na de declaratie. U ziet niet hoeveel budget u overhoudt na de declaratie en of u wel voldoende budget heeft.
Betaling Uw declaratie wordt meteen ingepland voor uitbetaling. Na verwerking en goedkeuring door de SVB wordt de declaratie ingepland voor uitbetaling.
Zichtbaar in portaal Uw declaratie is voor uw zorgverlener en u meteen zichtbaar op de pagina 'Overzicht declaraties en maandlonen'. Hier kunt u de status van de betaling volgen. Pas na verwerking en goedkeuring door de SVB is de declaratie en de status ervan terug te zien op de pagina 'Overzicht declaraties en maandlonen'.

Heeft u uw factuur wel digitaal, maar wilt u geen gebruik maken van het portaal? Stuur uw factuur dan per e-mail naar: entreepgb@svb.nl.